Frituurwafel recept

Er zijn nogal wat mensen die de eigendomsrechten van het recept van frituurwafes willen opeisen of claimen. Volgens mij is het een aangepast recept dat je terug vind bij "smoutebollen recept", Google maar. (ook naar Rosettenwaffeln)

Origineel kreeg je dit recept ook als je een frituurijzer kocht. (Op een vodtje papier)

Frituurwafeltjes  één

Bereidingstijd: 30 min
Aantal personen: 5

Benodigdheden
125 gr bloem
1/4 tl bakpoeder
zout
2 eieren
2 dl melk

Bereidingswijze

Van bloem, bakpoeder, iets zout, eieren en melk een glad beslag maken.
Frituurvet of olie op temperatuur brengen. Hou het frituurijzer er even in, zodat deze goed heet wordt.
Het hete ijzer tot net onder de rand van de vorm in het beslag houden, laten uitdruipen en vervolgens in het hete vet dompelen. De wafeltjes goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Wanneer het ijzer door en door heet is, komen de wafels vanzelf los van het ijzer, maar in 't begin zult je even moeten helpen met een puntig mesje. De afgekoelde frituurwafeltjes dik met poedersuiker bestrooien.

Bron1: http://www.jannekes.nl/taart/frituurwafeltjes.htm

Bron2: http://www.mavefa.com/mavefa/recept.asp?menuid=69&page=6&soort=&ingredientsoort=&product=&receptid=41

Bron3: http://huizepraatgraag.messageboard.nl/viewtopic.php?t=106

Bron4: http://www.kinderlines.nl/homepages/kuskusjesmak.html

 

Frituurwafeltjes  twee

Nodig

2 eieren
2 theelepels suiker
mespunt zout
2 theelepels vanillesuiker
0,2 L melk
125 gram bloem
Olie
Poedersuiker

Bereiding
Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout los
Voeg al roerend de bloem en melk toe
Blijf roeren tot je een glad beslag hebt
Laat het beslag minstens een half uur rusten
Stook het wafelijzer goed heet (1 minuut) in een pan met olie (180 graden)
Haal het ijzer uit de pan en laat het uitlekken
Dompel het hete ijzer in het beslag (net niet onder)
Hang het ijzer terug in de olie, de wafel valt na wiebbelen van het ijzer af
Bak de wafel goud bruin
Hang het wafel weer een minuut in de olie en….. zo voort
Serveren met poedersuiker.

Bron: http://www.kampvuurkok.nl/2011/03/frituurwafels/

 

Frituurwafeltjes  drie

 

frituurwafels recept

Bron:  http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/27687-oud-nieuw-recepten.html

 

 

 

Frituurwafeltjes  vier

 

RECETA GALLEGA: FLORES DE CARNAVAL

Seguimos con las recetas típicas de ésta época de Carnavales. Hoy os propongo una receta un tanto olvidada y no porque sea laboriosa, sino que no se promociona tanto como las "filloas" o las "orejas".

La receta la vengo haciendo desde hace muchos años y la encontré en un libro maravilloso que explica los postres típicos de muchas comarcas y aldeas gallegas.
Flores-molde y libro
En ésta foto podéis ver más de cerca el molde necesario para hacer las flores. Existen en el mercado varios tipos de molde con distintas formas.
Flores-molde


FLORES DE CARNAVAL

Flores-fuente

Ingredientes:( salen aprox. 24 flores)

150 grs. de harina
250 grs. de leche ( a temperatura ambiente)
1 huevo entero
1 cucharada de azúcar
una pizca de sal
zumo y ralladura de 1 limón ( se puede sustituir por anís)
2 litros de aceite de girasol

 

Vertaling: Ingrediënten: (laat ca. 24 bloemen.)

150 gram. bloem
250 gram. melk (bij kamertemperatuur)
1 heel ei
1 eetlepel suiker
een snuifje zout
sap en geraspte schil van 1 citroen (kan vervangen worden door anijs)
2 liter zonnebloemolie

 

 



En un bol ponemos la harina tamizada. Hacemos un hueco en el centro y añadimos el huevo.
Flores-harina y huevo

añadimos el azúcar:
Flores-añadir azucar

añadimos el zumo y ralladura de limón:
Flores-añadir limón

añadimos la leche:
Flores-añadir leche
Batimos todos los ingredientes con la batidora hasta que no tengan grumos y el resultado debe ser una mezcla densa. Más o menos como unas natillas. Si quedase muy espesa se añadirá un pelín más de leche.

Flores-batir
Flores-mezcla líquida

Ponemos a calentar el aceite en una tartera honda. Introducimos el molde en el aceite y que se caliente al mismo tiempo.
Para probar la temperatura del aceite, podemos echar unas gotas de la mezcla y si se doran rapidamente, ya está listo.

Mojamos el molde en la masa sin que llegue a cubrirlo del todo ya que de ésta forma no se desprendería. Hay que dejar un margen por arriba.

Flores-molde mezcla
Escurrimos e introducimos en el aceite.
Flores-friendo con molde

A los pocos segundos, si la masa está perfecta, la flor se desprende del molde.

Damos una vuelta y freimos por el otro lado.

Flores-friendo

Volvemos a calentar el molde y repetimos tantas veces sea necesario hasta acabar con toda la masa.

Vamos colocando las flores sobre un papel absorbente y una vez frías, rebozamos en azúcar.
Flores-plato

Con ésta receta participé en el concurso de "Peperetadas do Entroido" celebrado en el 2005 en mi localidad y gané el 2º premio. El 1º lo gané con la receta de las filloas saladas. No podéis imaginar lo orgullosa que estoy de haber ganado éstos premios.

Bron: http://www.lacocinadelechuza.com/2008/02/flores-de-carnaval.html

 

 

 Frituurwafeltjes  vijf

 

Deegsterretjes

Klop 2 eieren met 40 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker heel schuimig en klop er 2 dl melk door. Zeef in een tweede kom 120 gr bloem en schenk er de eiermelk al kloppend bij, zodat een glad beslag ontstaat.
Verhit frituurolie in een frituurpan tot 190°C. Draai het sterfiguurtje aan het frituurijzer en warm dit in de olie voor. Laat het vet eraf druipen en doop het ijzer tot net onder de bovenrand van het figuurtje in het beslag. Laat het kort drogen en houd het in de hete olie tot het lichtbruin van kleur is.
Tik het figuurtje boven keukenpapier van het vormpje.
bak zo al het beslag op.
Laat de sterretjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

 

 

http://www.youtips.nl/eten-en-drinken/oud-en-nieuw-tradities-uit-nederland/1210-deegsterretjes

 

Frituurwafels zes

 

In Marrakesh hé, een droge woestijnstad waar het zomers tegen de 50c aanloopt en precies die avond dat ik eindelijk los kon gaan en kon gaan winkelen ging het regenen. Alle marktkooplui begonnen hun spullen te pakken en alle bezoekers renden naar overdekte plekken of naar taxi's/bussen/auto's toe. En ook wij gingen weg omdat zulk regen voor overstromingen en lange files kan zorgen, dus wij weer rennen (met de kleren omhoog... het water kwam tot onze enkels!). Gelukkig gingen we even schuilen onder een afdakje en daar was toevallig een winkeltje die allerlei bakproducten verkocht. Omdat ik het vertikte om de markt verlaten te hebben zonder iets gekocht te hebben kocht ik het eerste de beste dat ik zag en dat was een frituurijzer

De rest van het verhaal en het recept lees je op onderstaande blog

http://safranaargana.blogspot.be/2012/05/knapperige-bloemen-gefrituurde-wafels.html

nog een recept

http://www.mathildegross.de/schmetterlingswaffeln.html

http://www.fettich.de/suesses/rosettenwaffeln

http://www.wikiback.at/home/rezepte.html

 

struvor

 

Te koop

http://www.wafelaar.nl/

 

 

 

 

 

 

 

plugin by Jerry Jakobsfeld

   Mijn boek ...

Mijn boek gaat over de bouw van mijn houtoven en is ook online te koop.

Houtovenboek

Klik op de foto.

Wil je het in PDF ( € 7) , mail me dan.

 




Powered by cmsimple.dk
Aangepast door
Marcel Wauters

Sitemap Email formulier Print versie Inloggen

Laatste update:
May 16. 2016 10:39:23