Wat vooraf ging

Elk verhaal begint ergens. Mijn verhaal begint met volgende zinnetjes.
“Deze week ga ik nog eens brood bakken in mijn houtgestookte oven. Zin om dat eens mee te maken?”
Peter, vriend en collega nodigde mij uit om samen met mijn vrouw, Annemarie, bij hem en zijn vrouw, Betty,  een hapje en een drankje te komen nuttigen en ondertussen ‘bakkertje” te spelen.
Foto’s van die avond heb ik jammer genoeg niet. Ik kon toen niet weten dat ik net hierover een boek ging schrijven, een fotoboek dan nogwel. Maar niet getreurd, ik ben er nadien nog enkele gaan maken. Met de toestemming van Peter natuurlijk.


Peter doet nooit half werk. Als hij aan iets begint moet alles aanwezig zijn. Op de een of andere manier geraakte hij aan vuurvaste stenen van een oven die moest afgebroken worden. Hiermee wordt bij hem een houtoven gebouwd, hij koopt een deegkneder, broodsnijmachine, een trog laat hij maken. Kortom, niets ontbreekt op het moment dat ik brood kom bakken. Dit alles is natuurlijk Peter zijn verhaal en dat boek moet hij zelf maar schrijven.
Het was daar toen een gezellige gebeurtenis, lekker brood ook en ik laat mij ontvallen dat ik ook wel in zo’n houtoven zou willen bouwen en zelf brood bakken.
En ja, Peter had nog een pyrometer te veel,  kon nog een aantal vuurvaste stenen missen, en stilaan sloeg het virus  toe.  Het materiaal heb ik natuurlijk in dank aanvaard en het lag aan de basis van de bouw van mijn houtoven.


Kort daarop nam ik mij voor zelf een houtoven of bakoven te bouwen. Ik zou zoveel mogelijk recuperatiematerialen gebruiken. De zoektocht en verzamelwoede kon beginnen.

Voor extra diashow klik op bovenstaande foto.

 

plugin by Jerry Jakobsfeld

   Mijn boek ...

Mijn boek gaat over de bouw van mijn houtoven en is ook online te koop.

Houtovenboek

Klik op de foto.

Wil je het in PDF ( € 7) , mail me dan.

 
Powered by cmsimple.dk
Aangepast door
Marcel Wauters

Sitemap Email formulier Print versie Inloggen

Laatste update:
May 16. 2016 10:39:23